Έλενα Κουντουρά : «Θέλουμε μία Ευρώπη ενωμένη, ανθρώπινη, αλληλέγγυα»

2078

Στην κρισιμότητα των επικείμενων ευρωεκλογών, στους στόχους της, αλλά και τα αποτελέσματα της ραγδαίας αύξησης τού τουρισμού στην Ελλάδα, αναφέρθηκε με δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπουργός Τουρισμού και υποψήφια ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Κουντουρά, που βρέθηκε στο νησί της Κέρκυρας για τις γιορτές του Πάσχα και σήμερα το πρωί ακολούθησε την περιφορά του Επιταφίου του Αγίου Σπυρίδωνα.

Έλενα Κουντουρά – Υποψήφια Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία

«Αυτές οι εκλογές είναι πάρα πολύ κρίσιμες για την πορεία της Ευρώπης, αλλά και για το μέλλον την Ελλάδας και όλων των μελών-κρατών της Ευρώπης» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Κουντουρά και τόνισε: «Θέλουμε μία Ευρώπη ενωμένη, ανθρωπινή, αλληλέγγυα και μία Ελλάδα ισχυρή και περήφανη μέσα στην Ευρώπη. Θέλουμε να μπορούμε να έχουμε λόγο και ρόλο ώστε οι πολιτικές που θα εφαρμοστούν τα επόμενα χρόνια, να είναι πολιτικές απέναντι στη λιτότητα, πολιτικές που θα στηρίξουν τα ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, πολιτικές που θα φέρουν οικονομική και κοινωνική ευημερία και θα έχουν επίκεντρο τον άνθρωπο».

Η κ. Κουντουρά αναφέρθηκε και στο στόχο που βάζει η ίδια με την υποψηφιότητά της για την Ευρωβουλή: «Στην κοινή μας πορεία με τον Αλέξη Τσίπρα μέσα από τη δουλειά μας και το κυβερνητικό έργο και ιδιαίτερα στον τουρισμό, κάναμε την Ελλάδα, παγκόσμιο πρωταθλητή και πετύχαμε να είμαστε σε όλους του διεθνείς οργανισμούς, με ισχυρή θέση και καταφέραμε να βρισκόμαστε στα κέντρα των αποφάσεων όπου χαράσσονται οι τουριστικές πολιτικές παγκόσμια», σημείωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για να προσθέσει: «Αυτός είναι και ο στόχος μου, να μπορέσω μέσα από μία θέση στην Ευρώπη, όπως κάναμε πρωταθλητή τον τουρισμό να κάνουμε πρωταγωνίστρια την Ελλάδα, ισχυρή και περήφανη σε μία Ευρώπη που πρέπει να αλλάξει, που πρέπει να πάει απέναντι στις ανισότητες, να δώσει ίσες ευκαιρίες σε όλους και το πιο σημαντικό μία Ευρώπη που θα ενώνει και δεν θα διχάζει. Ο ρόλος της Ελλάδας είναι πολύ σπουδαίος και εγώ προσωπικά θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις και με το ίδιο πάθος για να ανταποκριθώ από τη νέα μου θέση στο Ευρωκοινοβούλιο, ώστε να γίνει η Ελλάδα, ισχυρή, υπερήφανη και δυνατή».

Η υπουργός Τουρισμού, παρακολούθησε σήμερα, για πρώτη φορά, το έθιμο των «μπότηδων» στην Κέρκυρα, και όπως εκμυστηρεύτηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «αποτελούσε ένα όνειρό της που σήμερα έγινε πραγματικότητα».

Την ίδια ώρα δήλωσε στο Πρακτορείο απόλυτα ικανοποιημένη από την τουριστική κίνηση στην Ελλάδα και δη στην Κέρκυρα, που τις ημέρες του Πάσχα «πνίγηκε» από εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες. «Νιώθω πολύ ικανοποιημένη και πολύ περήφανη που η Ελλάδα κέρδισε τα πρώτα παγκόσμια βραβεία, ως προορισμός αναψυχής, για οικογενειακές διακοπές, για την κρουαζιέρα, για τα καλύτερα και πιο ασφαλή νησιά, αλλά και το πρώτο παγκόσμιο βραβείο για το βίντεο τουριστικής προβολής. Η προσωπική βράβευση ήταν πολύ σημαντική για την αναγνώριση από τους διεθνείς φορείς, όχι μόνο για την άριστη στρατηγική που εφαρμόσαμε στα δύσκολα χρόνια, ώστε να κάνουμε την Ελλάδα μας ένα πολύ ελκυστικό παγκόσμιο προορισμό. Αυτή όμως η βράβευση είναι μία αναγνώριση για όλη την Ελλάδα, γι΄ αυτό και αφιέρωσα αυτό το βραβείο σε όλους εκείνους που εργάζονται για τον τομέα του τουρισμού, σε όλες τις υπηρεσίες» σχολίασε η υπουργός Τουρισμού.

Παράλληλα η κ. Κουντουρά αναφέρθηκε στην ήδη υπάρχουσα αυξητική πορεία του τουρισμού στη χώρα μας για το πρώτο τρίμηνο του 2019 σε ποσοστό 10% σε σχέση με πέρυσι, αλλά και στην αύξηση των εσόδων που προήλθαν από τον τουρισμό του 2018 κατά 41%.

«Το 2018 ήτανε χρονιά ρεκόρ και στην αφίξεις και στα έσοδα. Φέραμε πάνω από 33 εκατ. τουρίστες και περίπου 18,5 δισ. έσοδα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδίου και Τουρισμού. Το πιο σπουδαίο όμως είναι και μας κάνει πολύ περήφανους, όλη την κυβέρνηση, ότι ο τουρισμός αναπτύσσεται οικονομικά 3,5% -παραπάνω με 6,9% από το μέσο όρο ανάπτυξης της Ελλάδας και της Ευρώπης που είναι 2-2,4%. Αυτό δείχνει πως στην Ελλάδα ο τουρισμός είναι μία τεράστια οικονομική δύναμη και έχουν δημιουργηθεί χιλιάδες θέσεις εργασίας» σημείωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Κουντουρά και προσέθεσε: «Ενδεικτικά στην Κέρκυρα, το 2018 ήταν χρονιά ρεκόρ στην εξέλιξη της τουριστικής της κίνησης. Οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις ξεπέρασαν το 1,5 εκατ., με αύξηση +15,6% σε σχέση με το 2017 που ήταν 1,3 εκατ. αφίξεις αντίστοιχα. Η κρουαζιέρα στην Κέρκυρα είχε αύξηση 8,5% στους επιβάτες σε σχέση με το 2017, με 735.832 επιβάτες και 413 προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων, καθιστώντας το νησί ως δεύτερο πιο δημοφιλή προορισμός κρουαζιέρας μετά τον Πειραιά. Την ίδια ώρα, την τετραετία 2015-2018, σημειώθηκε αύξηση 40% στις διεθνείς αεροπορικές αφίξεις στην Κέρκυρα, με πάνω από 1,5 εκατ. επιβάτες το 2018, από 1,074 εκατ. από τις διεθνείς αεροπορικές αφίξεις από το 2014».

«Ο τουρισμός στήριξε στα δύσκολα την Ελλάδα και θα συνεχίσει στηρίζει την οικονομία της για να μπορέσουμε να έχουμε οικονομική και κοινωνική ευημερία» κατέληξε η υπουργός Τουρισμού και υποψήφια ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Κουντουρά, στέλνοντας σε όλους τους Έλληνες, τις θερμές της ευχές για τις γιορτές του Πάσχα.

πηγή : ΑΠΕ