Προχωρά το μεγάλο αναπτυξιακό έργο της μαρίνας Μεσολογγίου με τις λύσεις που έδωσε το Υπουργείο Τουρισμού.

4611

Με την υπογραφή της Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά, επιλύθηκαν τα χρόνια προβλήματα στη λειτουργία της μαρίνας Μεσολογγίου, και προχωρά το μεγάλο αυτό αναπτυξιακό έργο για την πόλη του Μεσολογγίου και συνολικά για τη Δυτική Ελλάδα.

με τον κ. Jο Peter Mennen, πρόεδρο και διευθ. σύμβουλο, το κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου, νομικό σύμβουλο του φορέα διαχείρισης,την κα Σπυριδούλα Ξυνού, γραμματέα του φορέα και τη Γενική Γραμματέα Τουρισμού κα Γεωργία Καραστάθη

Η Υπουργός υπέγραψε με το φορέα διαχείρισης «ΜΑΡΙΝΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ A.E.» την τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης της χρήσης και εκμετάλλευσης του τουριστικού λιμένα Μεσολογγίου, στις 2 Μαΐου 2019, η οποία

– επιλύει οριστικά τα σωρευτικά προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί από το 2009 και εμπόδιζαν να προχωρήσει το έργο

– ανοίγει το δρόμο για την ολοκλήρωση των έργων της επένδυσης με σκοπό την άμεση λειτουργία της μαρίνας.

Η υπογραφή της νέας σύμβασης έγινε σε συνέχεια της υπ΄αριθμ. 650/14.01.2019 Κοινής Απόφασης που υπέγραψε η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά και ο αν. Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτης Φάμελλος, και η οποία αφορούσε στην τροποποίηση της χωροθέτησης και την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων του τουριστικού λιμένα Μεσολογγίου.

Την Υπουργό Τουρισμού ευχαρίστησαν για την ισχυρή πολιτική της βούληση και τις προσπάθειές της τα τρία τελευταία χρόνια να αρθούν όλα τα εμπόδια και να δοθεί λύση ώστε να προχωρήσει το έργο, σε συνάντησή τους στο Υπουργείο ο κ. Jο Peter Mennen, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του φορέα διαχείρισης, ο κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου, νομικός σύμβουλος του φορέα διαχείρισης, καθώς και η κα Σπυριδούλα Ξυνού, γραμματέας του φορέα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης από πλευράς Υπουργείου, η Γενική Γραμματέας Τουρισμού κα Γεωργία Καραστάθη και η αν. προϊσταμένη της Διεύθυνσης Χωρικού Σχεδιασμού και Υποδομών κα Αλεξάνδρα Παπαλιάκου.