Πιο ανταγωνιστικός ο ελληνικός τουρισμός με τη μείωση του ΦΠΑ

2196

Η Ελλάδα άλλαξε σελίδα, πετύχαμε η χώρα να βγει από την κρίση και τα μνημόνια με τον τουρισμό να έχει καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη αυτού του στόχου, όπως και στην εθνική προσπάθεια για την ανάπτυξη

H κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα είναι η πρώτη κυβέρνηση που αναγνώρισε την αξία του τουρισμού, η συμβολή του οποίου τα τέσσερα τελευταία χρόνια ήταν καθοριστική για την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας, έφερε ρεκόρ αφίξεων-εσόδων και χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Διεκδίκησα ως Υπουργός Τουρισμού τη μείωση των φορολογικών βαρών για τον τουριστικό κλάδο. Με την άμεση μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση το 2019 από το 24% στο 13% και από 1/1/2020 σε εστίαση και διαμονή από το 13% στο 11%, ο τουρισμός μας γίνεται πιο ανταγωνιστικός τα επόμενα χρόνια.

Με τη δύναμη του ελληνικού λαού θα αγωνιστώ στην Ευρωβουλή με την ίδια αγάπη και το ίδιο πάθος που εργάστηκα για την ανάπτυξη του τουρισμού μας, για να διεκδικήσω περισσότερα οφέλη για την χώρα μας. Για μία Ελλάδα πρωταγωνίστρια σε μία Ευρώπη δημοκρατική, δίκαιη και αλληλέγγυα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είμαστε απέναντι στις πολιτικές λιτότητας, τις ακρότητες, την ξενοφοβία και τη μισαλλοδοξία. Θέλουμε μια Ευρώπη με επίκεντρο τον άνθρωπο και πολιτικές που θα ωφελήσουν τους πολλούς, όλους τους Έλληνες.