Βουλή (10/5/2019) : Ομιλία της Έλενας Κουντουρά για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

9534

Τοποθέτηση της Έλενας Κουντουρά στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση επί της προτάσεως του πρωθυπουργού για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

ΕΛΕΝΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
O Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή μας έβγαλε την Ελλάδα από το σκοτάδι, τα μνημόνια και την κρίση, και την οδήγησε στο φως. Η Ελλάδα τον Αύγουστο του 2018 άλλαξε σελίδα και στέκεται σήμερα όρθια στις δικές της δυνάμεις. Ανακτήσαμε τον έλεγχο και την ευθύνη να σχεδιάζουμε το μέλλον μας, να συμμετέχουμε ισότιμα στις παγκόσμιες εξελίξεις.
Τίποτε σήμερα δεν θυμίζει την αρνητική εικόνα που παρουσίαζε η Ελλάδα πριν το 2015.
Η εθνική μας οικονομία καταγράφει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.Προχωρήσαμε σε γενναίες μεταρρυθμίσεις στηρίζοντας την ελληνική κοινωνία και την οικονομία.Και με συγκεκριμένο σχέδιο προχωράμε στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας σε νέες υγιείς βάσεις.
Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός είναι μέτρα μόνιμα. Να σας θυμίσω ότι από τον περασμένο Σεπτέμβρη και μετά, ψηφίζουμε μόνο θετικά μέτρα ελάφρυνσης και κοινωνικής δικαιοσύνης, όπως:
• η αύξηση του κατώτατου μισθού και η κατάργηση του υποκατώτατου,
• η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών,
• η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας,
• η μείωση του ΕΝΦΙΑ.
Όλες οι δεσμεύσεις της κυβέρνησής μας έγιναν πράξη και νόμοι του κράτους. Και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την οικονομική και κοινωνική ευημερία, με αναπτυξιακό πρόγραμμα και σεβασμό στους Έλληνες πολίτες.
Όταν η αντιπολίτευση μοιράζει υποσχέσεις και ψάχνει να αγοράσει χρόνο και αξιοπιστία, η κυβέρνησή μας υλοποιεί όσα δεσμεύτηκε ότι θα κάνει.
Γι’ αυτό ο λαός εμπιστεύεται τον Αλέξη Τσίπρα που:
• διαχειρίστηκε με επιτυχία την οικονομική και ανθρωπιστική κρίση,
• κράτησε την κοινωνία όρθια,
• ενίσχυσε το κοινωνικό κράτος
• επαναρύθμισε την αγορά εργασίας
• και θεμελίωσε μία νέα αναπτυξιακή πορεία για τη χώρα.
Ο λαός αδιαφορεί και απέχει από τα πολιτικά κουτσομπολιά, αναγνωρίζει τη διασπορά ψευδών ειδήσεων, και ενοχλείται από τη μικροπολιτική που προσπαθεί να επιβάλει η αντιπολίτευση με τα φιλικά της ΜΜΕ. Ούτε θέλει να ακούει ανούσιες υποσχέσεις, προσβολές και σκανδαλολογία.

Με τα μέτρα που ήδη υλοποιούνται οι πολίτες θα δουν άμεσα τη βελτίωση στην καθημερινότητά τους. Το ολοκληρωμένο σχέδιο ενίσχυσης των πολλών, που παρουσίασε ο πρωθυπουργός για την επόμενη τετραετία, έχει καθαρό κοινωνικό πρόσημο και αναπτυξιακό χαρακτήρα θα επιτρέψεις την Ελλάδα να γίνει μια χώρα ισχυρή με οικονομική και κοινωνική ευημερία. Και την επόμενη τετραετία με την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού θα φροντίσουμε ώστε να επανέλθουμε πλήρως στην κανονικότητα.
Με αυτό το νέο σχέδιο θα ανανεώσει απόψε την εμπιστοσύνη της Βουλής και με αυτό θα διεκδικήσει και την ανανέωση της εμπιστοσύνης του κόσμου στις 26 Μαΐου στις ευρωεκλογές, αλλά και στις εθνικές εκλογές στο τέλος της τετραετίας.
Αισθάνομαι πολύ περήφανη που με τη δουλειά μου και το έργο μου ως Υπουργός Τουρισμού, συνέβαλα σε αυτήν την εθνική προσπάθεια για την ενίσχυση της οικονομίας μας, και η μεγάλη επιτυχία του τουρισμού δημιούργησε χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, προσέλκυσε νέες μεγάλες επενδύσεις, απογείωσε τα εθνικά μας έσοδα, και έτσι μας δόθηκε η δυνατότητα να υλοποιήσουμε την οικονομική και κοινωνική μας πολιτική.
Και σε αυτές τις ισχυρές αναπτυξιακές προοπτικές που δημιουργήσαμε για τον τουρισμό τα επόμενα χρόνια, είναι πολύ σημαντική η πολιτική απόφαση που έλαβε η κυβέρνηση, να μειώσει τη φορολογία του τουριστικού κλάδου. Είναι ένα αίτημα που είχα θέσει στον πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο, με τη δέσμευσή τους ότι μόλις θα εξασφαλίζαμε το δημοσιονομικό χώρο, θα γινόταν πράξη. Και έγινε πράξη. Η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και τα τρόφιμα στο 13% από το 24%, όπως επίσης και από το 2020 η μείωση του ΦΠΑ διαμονής και της εστίασης στο 11% από 13%, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός μας αποτελούν ουσιαστική ανάσα, για τον τουρισμό μας και τις επιχειρήσεις, καθιστούν την Ελλάδα ακόμη πιο ανταγωνιστική και ελκυστική ως κορυφαίο προορισμό.

Κλείνοντας θέλω να εκφράσω την θλίψη μου που η αντιπολίτευση, αλλά και οι πολιτικοί μου αντίπαλοι επιδίδονται στην κατασκευή ειδήσεων και προσπαθούν να κάνουν πολιτική με σκανδαλολογία, κουτσομπολιά και ανήθικες προσωπικές επιθέσεις.

Σε αυτά τα ψεύδη και τις συκοφαντίες απαντώ πάντοτε πολιτικά με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Καταλαβαίνω ότι δυσκολεύονται να αποδεχθούν το επιτυχημένο έργο του τουρισμού που στήριξε την ελληνική οικονομία και μας έδωσε τη δυνατότητα να κάνουμε κοινωνική και οικονομική πολιτική

Όπως επίσης θλίβομαι και για τις σεξιστικές επιθέσεις που έχω δεχτεί στο παρελθόν, απλά και μόνο επειδή είμαι γυναίκα και εργάστηκα για την επιτυχία της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα.

Ουδέποτε το Υπουργείο Τουρισμού ή ΕΟΤ έχουν δώσει χρήματα σε εταιρείες δημοσκοπήσεων επί των ημερών μου. Όλες οι συμβάσεις είναι στη διάθεση κάθε πολίτη μέσω της Διαύγειας.

Και για του λόγου το αληθές καταθέτω το …

Σε όλη μου την πολιτική διαδρομή, πορεύομαι με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, για το καλό της πατρίδας μας, πάνω από κάθε κομματικό όφελος, πάνω από κάθε πολιτικό ή προσωπικό κόστος, με μοναδικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον.

Σας ευχαριστώ πολύ»