Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών για τις Γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, που χρωστούν στο Ελληνικό Δημόσιο υπέρογκα ποσά από πρόστιμα και φοροδιαφυγή (5/9/2014)

6279

                                      ΕΡΩΤΗΣΗ

Αθήνα 5 Σεπτεμβρίου 2014

Προς :  Υπουργό Οικονομικών

Θέμα : Γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες χρωστούν στο Ελληνικό Δημόσιο υπέρογκα ποσά από πρόστιμα και φοροδιαφυγή .

Οι τρείς μεγαλύτερες Γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες Mercedes , BMW και OPEL, χρωστάνε  με υπολογισμούς του ΣΔΟΕ αλλά κι από ερευνά του Γερμανικού περιοδικού SPIEGEL πάνω από 4 δισ Ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας KONTRA NEWS (της 5/9/2014).

Όπως αποκαλύπτεται στο δημοσίευμα, το ΣΔΟΕ έχει ήδη καταλογίσει πρόστιμα 600 εκατομ Ευρώ ενώ στο σχετικό φάκελο στοιχειοθετείται και τεράστια φοροδιαφυγή, από εισαγωγή υποτιμολογημένων πολυτελών αυτοκινήτων στην Ελλάδα τα έτη 2011-2014 .Σχετική έρευνα διενεργεί ο εισαγγελέας Θεσσαλονίκης για την καταπολέμηση μαύρου χρήματος καθώς και η αντίστοιχη υπηρεσία τηε Ε.Ε. (OLAF).

Επειδή με την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών πλήττονται  πολλές οικονομικές ομάδες και απλός κόσμος και επειδή το Υπουργείο Οικονομικών έχει εξαπολύσει μια βάναυση επίθεση στους μικροεπιχειρηματίες, στους περιπτεράδες και τους μικροπωλητές ενώ αφήνει ανέγγιχτες μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες

ερωτάται ο κος Υπουργός :

– είναι πραγματικά αυτά που αναφέρονται στο σχετικό δημοσίευμα ?

– ποιες είναι οι κάθε είδους βεβαιωμένες οφειλές αυτών των εταιριών κι από πότε ?

– γιατί μέχρι τώρα δεν έχουν εισπραχθεί οι κάθε είδους οφειλές και ειδικά τα πρόστιμα από προηγούμενα έτη ?

Η ερωτώσα βουλευτής
ΕΛΕΝΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ