Δήλωση της Έλενας Κουντουρά στο Hephaestus Wien

10967

Η Υποψήφια Ευρωβουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και τ.Υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά δηλώνει στο Hephaestus Wien (20/5/2019) :

τ. Υπουργός Τουρισμού ΕΛΕΝΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ

Oι ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου είναι κρίσιμες για την πορεία της Ευρώπης, και θα καθορίσουν το μέλλον των κρατών-μελών και φυσικά το μέλλον της Ελλάδας. Διεκδικούμε δυναμικό ρόλο και ισχυρή εκπροσώπηση της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ώστε να στηρίξουμε προοδευτικές πολιτικές με επίκεντρο τον άνθρωπο, απέναντι στις πολιτικές των αριθμών και της λιτότητας, που επικράτησαν και δίχασαν την Ευρώπη, εκτίναξαν τις ανισότητες, τη φτώχεια και την ανεργία, έφεραν οικονομική και ανθρωπιστική κρίση. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αγωνίζεται ενάντια στον ακραίο αυτό φιλελευθερισμό και τις ακραίες φωνές, ενάντια στις διακρίσεις και τους αποκλεισμούς, ενάντια σε πολιτικές που υπονομεύουν την κοινωνική δικαιοσύνη και το μέλλον μας.

Με την ισχυρή προοδευτική πολιτική πρόταση μας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ενώνουμε δυνάμεις για να αντιμετωπίσουμε τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την Ελλάδα και την Ευρώπη. Για να δώσουμε λύσεις στις μεγάλες προκλήσεις στην οικονομία, την κοινωνία, την απασχόληση, να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή, την ασφάλεια, και το μεταναστευτικό, να κερδίσουμε το στοίχημα της καινοτομίας και της βιώσιμης ανάπτυξης. Αγωνιζόμαστε για τη στήριξη των ευάλωτων ομάδων, για καλύτερες ευκαιρίες για τους νέους και τις γυναίκες, με ανθρωποκεντρικές οικονομικές και κοινωνικές πολιτικές, που θα αποφέρουν περισσότερα οφέλη για την Ελλάδα και όλους τους λαούς σε μία Ευρώπη που πλέον δεν θα διχάζει, αλλά θα ενώνει.

Ως Υπουργός Τουρισμού μέσα από την ισχυροποίηση του θεσμικού ρόλου της χώρας στα παγκόσμια κέντρα αποφάσεων και χάραξης αναπτυξιακών πολιτικών στον τουρισμό, πέτυχα να αξιοποιήσω όλες τις ευκαιρίες για υψηλή τουριστική ανάπτυξη. Έχτισα σχέσεις εμπιστοσύνης σε κορυφαίο επίπεδο με παγκόσμιους θεσμούς, και με παρέμβασή μου αποκτήσαμε εκπροσώπηση σε διεθνείς οργανισμούς για πρώτη φορά. Με σκληρή και μεθοδική δουλειά κατάφερα η Ελλάδα να αναδειχθεί σε πρωταγωνίστρια των εξελίξεων στον παγκόσμιο τουρισμό.

Με αυτήν την εμπειρία και με τη δύναμη του ελληνικού λαού μπορώ να αγωνιστώ στην Ευρωβουλή, όπως εργάστηκα για την επιτυχία του τουρισμού μας, και για μία Ελλάδα δυνατή σε μία Ευρώπη δημοκρατική, δίκαιη και αλληλέγγυα.

Οι κοινότητες της Ελληνικής Διασποράς ανά την Ευρώπη, όπως και στην Αυστρία, στήριξαν και στηρίζουν την εθνική μας προσπάθεια για την ισχυροποίηση της Ελλάδας, την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού και την ενίσχυση των διμερών σχέσεων. Σε όλα τα επιτυχημένα ανοίγματα που επιχείρησα ως Υπουργός Τουρισμού, η Ομογένεια και η Εκκλησία στάθηκαν αρωγοί, και τους ευχαριστώ θερμά. Οι Έλληνες του εξωτερικού και οι Φιλέλληνες είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές της πατρίδας μας και του τουρισμού μας. Η Ελλάδα μας ενώνει.

πηγή