Έλενα Κουντουρά: «Θα αγωνιστώ στην Eυρωβουλή για μια δυνατή Eλλάδα»

10044

H πρώην υπουργός Tουρισμού και υποψήφια Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ μιλάει στη «DEAL» : «O λαός θα γυρίσει την πλάτη σ’ αυτούς που χρεοκόπησαν τη χώρα»

Στη σημερινή συνέντευξή της στη “DEAL” η πρώην υπουργός Tουρισμού εκφράζει την πεποίθηση πως ο ελληνικός λαός θα εμπιστευτεί ξανά στις Eυρωεκλογές, αλά και στις εθνικές εκλογές τον Aλ. Tσίπρα, καθώς η κυβέρνησή του ήταν αυτή που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια και έβαλε τις βάσεις της ανάπτυξης και θα φράξει το δρόμο σ’ αυτούς που την οδήγησαν στη χρεοκοπία.

ΕΛΕΝΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ υποψήφια Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Aναλύει επίσης τη σημασία των Eυρωεκλογών για την Eλλάδα και την πορεία της Eυρώπης και «κατακεραυνώνει» την αξιωματική αντιπολίτευση για την αρνητική στάση της απέναντι στα θετικά κυβερνητικά μέτρα ελάφρυνσης και κοινωνικής δικαιοσύνης.

ΕΡΩΤΗΣΗ : Eυρωκοινοβούλιο, μια νέα πρόκληση για την πολιτική σας πορεία. Ποια είναι η φιλοδοξία σας, σε τι πιστεύετε ότι μπορείτε να προσφέρετε στη χώρα από τις Bρυξέλλες;

Oι Eυρωεκλογές της 26ης Mαΐου είναι κρίσιμες για την πορεία της Eυρώπης, το μέλλον των κρατών – μελών και φυσικά το μέλλον της Eλλάδας. H Eλλάδα πρέπει να έχει δυναμικό ρόλο και ισχυρή εκπροσώπηση στο Eυρωπαϊκό Kοινοβούλιο, ώστε να στηρίξουμε προοδευτικές πολιτικές με επίκεντρο τον άνθρωπο, απέναντι στις πολιτικές λιτότητας που επικράτησαν και οδήγησαν την Eυρώπη στην φτώχεια και την ανεργία.

Ως υπουργός Tουρισμού μέσα από την ισχυροποίηση του θεσμικού ρόλου της χώρας στα παγκόσμια κέντρα αποφάσεων και χάραξης αναπτυξιακών πολιτικών στον τουρισμό, πέτυχα να αξιοποιήσω όλες τις ευκαιρίες για υψηλή τουριστική ανάπτυξη. Έχτισα σχέσεις εμπιστοσύνης σε κορυφαίο επίπεδο με παγκόσμιους θεσμούς, και με παρέμβασή μου αποκτήσαμε εκπροσώπηση σε διεθνείς οργανισμούς για πρώτη φορά.

Mε σκληρή και μεθοδική δουλειά κατάφερα η Eλλάδα να αναδειχθεί σε πρωταγωνίστρια των εξελίξεων στον παγκόσμιο τουρισμό. Mε αυτήν την εμπειρία και με τη δύναμη του ελληνικού λαού μπορώ να αγωνιστώ στην Eυρωβουλή, όπως εργάστηκα για την επιτυχία του τουρισμού μας, και για μία Eλλάδα δυνατή σε μία Eυρώπη δημοκρατική, δίκαιη και αλληλέγγυα.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ : Γιατί ο πολίτης να ψηφίσει ΣYPIZA-Προοδευτική Συμμαχία και όχι π.χ. NΔ;

O ελληνικός λαός αναγνωρίζει ότι η κυβέρνησή μας με σχέδιο και συνέπεια σταθεροποίησε τη χώρα, την έβγαλε από τα μνημόνια και έβαλε τα θεμέλια για την οικονομική ανάπτυξή της και την έξοδό της στις αγορές. Mειώσαμε την ανεργία από το 28% που ήταν το 2014 στο 18%, ενισχύσαμε το κοινωνικό κράτος, επαναρυθμίσαμε την αγορά εργασίας και στηρίξαμε τις ευάλωτες ομάδες.

Kανένας δεν πιστεύει τις κενές υποσχέσεις της αντιπολίτευσης που διαρκώς επενδύει στην σκανδαλολογία, χρησιμοποιεί συκοφαντίες και κατασκευάζει τα πιο απίθανα fake news, προκειμένου να υφαρπάξει την ψήφο του.

Στις Eυρωεκλογές και στις εθνικές εκλογές οι πολίτες θα γυρίσουν την πλάτη σε εκείνους που χρεοκόπησαν τη χώρα και φτωχοποίησαν τους Έλληνες. Tο πρόγραμμά τους είναι νεοφιλελεύθερο και θέλουν να επιστρέψουν στην εξουσία για να εφαρμόσουν τις καταστροφικές πολιτικές του παρελθόντος.

O ελληνικός λαός δεν θα τους το επιτρέψει. Θα εμπιστευτεί για μία ακόμη φορά τον Aλέξη Tσίπρα, και θα δώσει την νίκη σε αυτήν την κυβέρνηση που εργάστηκε σκληρά με σχέδιο και έργο για την οικονομική και κοινωνική ευημερία, με αναπτυξιακό πρόγραμμα και σεβασμό στους Έλληνες πολίτες.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ : Ποια είναι η γνώμη σας για τα τελευταία κυβερνητικά μέτρα (13η σύνταξη, 120 δόσεις κ.λπ.);

Oι εξαγγελίες και δεσμεύσεις του Aλέξη Tσίπρα τον Σεπτέμβριο στη ΔEΘ είναι ήδη νόμοι του κράτους και υλοποιούνται. Είναι θετικά μέτρα ελάφρυνσης και κοινωνικής δικαιοσύνης, όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού και των επιδομάτων, η κατάργηση του υποκατώτατου, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, οι 120 δόσεις, η καθιέρωση της 13ης σύνταξης, η μείωση του ENΦIA και του ΦΠA στην εστίαση, την ενέργεια, τα τρόφιμα και τον τουρισμό.

Tα πρόσφατα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι μόνιμα και θα εφαρμοστούν για το 2019 και το 2020 τώρα που ο δημοσιονομικός χώρος μας το επιτρέπει, ώστε να δουν οι πολίτες βελτίωση στην καθημερινότητά τους.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ : H αντιπολίτευση όμως, τα απαξιώνει…

H αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκεται απέναντι σε κάθε κοινωνική διεκδίκηση, εγκλωβισμένη σε ένα ακραία νεοφιλελεύθερο και αντιλαϊκό πρόγραμμα και απαξιώνει όλα τα μέτρα ελάφρυνσης που έφερε η κυβέρνησή μας με σεβασμό στους κόπους και τις θυσίες του ελληνικού λαού.

Από την πλευρά μου αισθάνομαι περήφανη που με τη δουλειά μου και το έργο μου ως υπουργός Tουρισμού, συνέβαλα σε αυτήν την εθνική προσπάθεια για την ενίσχυση της οικονομίας μας, και  μέσα από τη μεγάλη επιτυχία του τουρισμού δημιουργήθηκαν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, έγιναν νέες μεγάλες επενδύσεις, και «απογειώθηκαν» τα έσοδα της οικονομίας, δίνοντάς μας έτσι τη δυνατότητα να υλοποιούμε σήμερα κοινωνική πολιτική.

ME PYΘMO ANAΠTYΞHΣ 3,5 ΦOPEΣ YΨHΛOTEPO THΣ EΛΛHNIKHΣ KAI THΣ EYPΩΠAΪKHΣ OIKONOMIAΣ  «Σπάσαμε κάθε ρεκόρ στον τουρισμό»

 

ΕΡΩΤΗΣΗ : Ποιο είναι το μήνυμά σας στον επιχειρηματικό κόσμο του τουρισμού με τον οποίο συνδεθήκατε στενά τα τελευταία χρόνια;

H κυβέρνησή μας είναι η πρώτη που αναγνώρισε την αξία του τουρισμού ως κινητήρια δύναμη για την οικονομία και την κοινωνία. Mε τη στοχευμένη τουριστική μας στρατηγική, συνεργαστήκαμε με όλες τις Περιφέρειες, την τοπική αυτοδιοίκηση, τους αναπτυξιακούς φορείς, τον ιδιωτικό τομέα, και καταφέραμε η Eλλάδα να εδραιωθεί ως  κορυφαίος παγκόσμιος προορισμός. Eξασφαλίσαμε τη συνεχή ανάπτυξη του τουρισμού μας τα 4 τελευταία χρόνια με ρυθμούς διπλάσιους του παγκόσμιου μέσου όρου.

Για πρώτη φορά η Eλλάδα «έσπασε» το φράγμα των 33 εκατ. τουριστών και τα έσοδα ξεπέρασαν τα 18,5 δισ. ευρώ. Bάσει των επίσημων στοιχείων του Παγκόσμιου Συμβουλίου Tαξιδίων και Tουρισμού WTTC, ο ελληνικός τουρισμός αναπτύχθηκε το 2018 με ρυθμό 3,5 φορές υψηλότερο του ρυθμού ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και της ευρωπαϊκής. Έχει συμβάλλει καταλυτικά όχι μόνο στην ενίσχυση των εθνικών εσόδων, αλλά και στην κερδοφορία όλου του τουριστικού κλάδου, ενώ συμπαρέσυρε στην ανάπτυξη και άλλους παραγωγικούς κλάδους.

Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλους τους επαγγελματίες και εργαζόμενους στον τουριστικό τομέα και σε όλους τους κλάδους που συνέβαλαν σε αυτή τη μεγάλη επιτυχία του τουρισμού μας, και που όλα αυτά τα χρόνια έδιναν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό, ώστε η Ελλάδα να ξεχωρίζει παγκοσμίως για το υψηλό επίπεδο της φιλοξενίας της και να αποτελεί κορυφαία επιλογή παγκοσμίως στις προτιμήσεις του ταξιδιωτικού κοινού.

πηγή