Από την ASTA βραβεύτηκε η Έλενα Κουντουρά στο διεθνές συνέδριό τους στη Ρόδο

11650

Ως η πλέον υποστηρικτική υπουργός στον τουρισμό, βραβεύτηκε στη Ρόδο (13/5/2019) από την Ένωση Αμερικανών Τουριστικών Πρακτόρων ASTA, η τέως υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.

Βράβευση Ε. Κουντουρά στο συνέδριο ASTA στη Ρόδο

Η απονομή του βραβείου έγινε από τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Αμερικανών πρακτόρων κ. Robert Duglin, που αναφέρθηκε στις προσπάθειες και στην πολιτική που άσκησε η κ. Κουντουρά, η οποία από την πλευρά της αναφέρθηκε στην συλλογική προσπάθεια που έγινε από την κυβέρνηση, αποτέλεσμα της οποίας ήταν να αυξηθούν κατά 35% οι αφίξεις Αμερικανών τουριστών στην χώρα μας.

Στην εκδήλωση παρέστη επίσης ο υφυπουργός Τουρισμού της Κύπρου κ. Σάββας Περδίου και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού (fedHATTA) κ. Λύσανδρος Τσιλίδης.

με τον υφυπουργό Τουρισμού της Κύπρου κ. Σάββα Περδίου

Η απονομή της τιμητικής διάκρισης έγινε στο πλαίσιο συνεδρίου της Ένωσης Αμερικανών Τουριστικών Πρακτόρων, οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν δευτέρα 13 Μαΐου στη Ρόδο σε συνεργασία με την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με την Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού (fedHATTA), το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ.

με τον αντιπρόεδρο της Ενωσης Αμερικανών πρακτόρων ASTA κ. Robert Duglin και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού (fedHATTA) κ. Λύσανδρο Τσιλίδη

Η διοργάνωση έρχεται σε συνέχεια της πολύ επιτυχημένης διεξαγωγής του συνεδρίου ASTA Destination Expo στην Αθήνα την άνοιξη του 2018, σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και τη FedHatta, όπου πήρε μέρος και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Το “Asta International Showcase“ θα αποτελέσει μια μοναδική ευκαιρία για τη διοχέτευση μεγαλύτερων τουριστικών ροών από τις ΗΠΑ στα Δωδεκάνησα και στο Νότιο Αιγαίο με τη συνεργασία μεταξύ των ντόπιων επαγγελματιών και των ΗΠΑ.

Οι τέσσερις ημέρες της διοργάνωσης θα πλαισιωθούν από συναντήσεις b2b μεταξύ τοπικών και αμερικανικών τουριστικών γραφείων και από πλούσιο πρόγραμμα fam trip και εκδηλώσεων που θα μυήσουν τους Αμερικανούς ταξιδιωτικούς πράκτορες στον πολιτισμό, στην αυθεντική φιλοξενία και στη μεγάλη γκάμα τουριστικών εμπειριών που προσφέρει ο προορισμός.

 

Η επίσημη τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στις Πηγές Καλλιθέας με τη συμμετοχή του προέδρου της FedHatta, κ. Λύσανδρου Τσιλίδη και του αντιπροέδρου της ASTA, κ. Robert Duglin. Τους φιλοξενούμενους καλωσόρισε η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού & Πολιτισμού, Μαριέττα Παπαβασιλείου, η οποία δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που φιλοξενούμε στη Ρόδο το Asta International Showcase. Η προσέγγιση και η ενίσχυση της τουριστικής αγοράς των ΗΠΑ αποτελεί στρατηγικό μας στόχο πάνω στον οποίο δουλεύουμε ολοι μαζί και σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και οργανισμούς, με την FedHatta, το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ.