Στόχοι και προτεραιότητες των Ελλήνων ευρωβουλευτών της GUE/NGL στο Ευρωκοινοβούλιο

3953

Στο ένθετο 4σελιδο αφιέρωμα της εφημερίδας Αυγή (13/10/2019) για τους στόχους και τις προτεραιότητες των Ελλήνων ευρωβουλευτών της GUE/NGL στο Ευρωκοινοβούλιο αυτή την πενταετία , η Έλενα Κουντουρά δήλωσε :

ΕΛΕΝΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία GUE/NGL

– Τα επόμενα 5 χρόνια σκοπεύω να αναδείξω συστηματικά τον καταλυτικό ρόλο του τουρισμού ως επιταχυντή της ανάπτυξης στην Ευρώπη, με πολλαπλάσια οφέλη σε όλους τους παραγωγικούς κλάδους στην οικονομία και την απασχόληση.
Ως συντονίστρια της GUE/NGL στην Επιτροπή Μεταφορών & Τουρισμού (TRAN) , πιέζω ώστε να καταρτιστεί η πρώτη ευρωπαϊκή τουριστική πολιτική και να δημιουργηθεί ευρωπαϊκός μηχανισμός διαχείρισης κρίσεων προορισμών.
– Συγχρόνως ως μέλος στην Επιτροπή Βιομηχανίας Έρευνας & Ενέργειας (ITRE) επιδιώκω να αξιοποιήσουμε δυναμικά τις νέες τεχνολογίες για την βιώσιμη ανάπτυξη και μέσα από την καινοτομία να δώσουμε λύσεις στις σύγχρονες προκλήσεις όπως η κλιματική αλλαγή, η ανάγκη στήριξης των τοπικών κοινωνιών και των ασθενέστερων οικονομικά ομάδων.
– Στο έργο μου στην Επιτροπή Δικαιωμάτων των Γυναικών & Ισότητας των Φύλων (FEMM) έχω θέσει προτεραιότητα την καταπολέμηση της βίας στη ρίζα της με δράσεις για τη στήριξη των γυναικών και της οικογένειας και με εκπαιδευτικά προγράμματα για τα παιδιά τους νέους και τις νέες. Όπως επίσης θα διεκδικήσω τη θεσμοθέτηση της πλήρους επαγγελματικής μισθολογικής εξίσωσης και πιο αποτελεσματικές πολιτικές συνολικά για την ισότητα των φύλων, που είναι υπόθεση όλων μας.

Ευρωβουλευτές GUE/NGL – ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία / Στόχοι και Προτεραιότητες (ΑΥΓΗ 13/10/2019)