Βράβευση και χαιρετισμός της Έλενας Κουντουρά στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας & Οινολογίας

2070

Η Υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά, άνοιξε τις εργασίες για το 16ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας & Οινολογίας που πραγματοποιείται στην Αθήνα (19-21 Οκτωβρίου) και φέρνει την Ελλάδα στο επίκεντρο της «Ευρώπης των Γεύσεων», με έμφαση στην αγροδιατροφή και τον τουρισμό.

 

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Αδερφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας, CEUCO, Carlos Martín Cosme απένειμε στην Υπουργό δύο βραβεία:
• για το Υπουργείο Τουρισμού και το έργο του στην προώθηση του τουρισμού και της γαστρονομίας για το 2018 με τον τίτλο «Best European Institution in Tourism and Gastronomy»
• και την ειδική τιμητική διάκριση προσωπικά στην Υπουργό «Aurum for Honor 2018».

Η κα Κουντουρά συνεχάρη τον κ. Κωνσταντίνο Μουζάκη, Πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις», για την εκλογή του στη θέση του Αντιπροέδρου του CEUCO και τη συμβολή του στην εξασφάλιση της διοργάνωσης του 16ου συνεδρίου στην Ελλάδα, και τόνισε τη σπουδαιότητα η Ελλάδα να έχει ισχυρή παρουσία εκπροσώπηση σε τέτοιους θεσμούς.

Η Υπουργός στην ομιλία της αναφέρθηκε στο έργο του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ για την περαιτέρω ανάπτυξη στην Ελλάδα και προώθηση στο εξωτερικό της γαστρονομίας, του οινικού τουρισμού, του αγροτουρισμού και της αγροδιατροφής.
Επισήμανε ότι στηρίζει κάθε πρωτοβουλία στην Ελλάδα και στην Ευρώπη για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη που προβάλλει τον πολιτισμό και την πολιτιστική κληρονομιά και εμπλουτίζει το τουριστικό προϊόν με επίκεντρο τις αυθεντικές εμπειρίες διακοπών που απολαμβάνουν οι επισκέπτες σε κάθε προορισμό.
Εξήρε το θεσμό του CEUCO και τόνισε τη σημασία να υπάρχει στενή συνεργασία, ανταλλαγή καλών πρακτικών και τεχνογνωσίας και κοινές προσπάθειες στην ανάδειξη και προώθηση του γαστρονομικού πλούτου της Ευρώπης, που αποτελεί όπως ο τουρισμός και ο πολιτισμός, γέφυρα που ενώνει τους λαούς και δημιουργεί αναπτυξιακά οφέλη για τις οικονομίες και τις τοπικές κοινωνίες.

Επίσης, η Υπουργός ξεναγήθηκε στην Έκθεση Πολιτισμού – Τουρισμού – Γαστρονομίας – Οίνου που διοργανώθηκε στο Zάππειο στο πλαίσιο του Συνεδρίου, όπου συμμετείχαν ως εκθέτες Περιφέρειες, Δήμοι, Επιμελητήρια, επιχειρήσεις, παραγωγοί, σχολές γαστρονομίας, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, και ο ΕΟΤ με περίπτερο.