Συνάντηση με το Γ.Γ. του Κ.Κ. Πεκίνου κ. Cai Qi για την τουριστική συνεργασία Ελλάδας- Κίνας

1536

Η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά συναντήθηκε με το Γ.Γ. του Κ.Κ. Πεκίνου κ. Cai Qi για την τουριστική συνεργασία Ελλάδας- Κίνας και ήταν κεντρική ομιλήτρια στην εκδήλωση της Επιτροπής Τουρισμού του Πεκίνου στο Ζάππειο (08/05/2018)

Η Υπουργός ενημέρωσε τον κ. Qi για το δυναμικό άνοιγμα στην κινεζική τουριστική αγορά, που αποτέλεσε στρατηγική επιλογή στον σχεδιασμό του Υπουργείου Τουρισμού και στην υλοποιούμενη εθνική τουριστική πολιτική από το 2015. Αναφέρθηκε στη σημαντική διψήφια αύξηση που καταγράφεται τα τρία τελευταία χρόνια στις αφίξεις Κινέζων τουριστών στη χώρα μας και στο πρόγραμμα προώθησης και προβολής με στόχο την προσέλκυση νέου τουριστικού ρεύματος τα επόμενα χρόνια.  Τόνισε την  ενεργή υποστήριξη της χώρας μας στη  διεθνή πρωτοβουλία για το Δρόμο του Μεταξιού,  και ειδικότερα όσον αφορά τον Τουρισμό στο Δρόμο του Μεταξιού. Επίσης αναφέρθηκε στην επίσκεψή της την ερχόμενη εβδομάδα στη Σαγκάη για τα εγκαίνια του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου HellasHouse και για τη  συμμετοχή της Ελλάδας στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΙΤΒ China, όπως επίσης και στις επαφές  που θα πραγματοποιήσει για την  προώθηση και προβολή του ελληνικού τουρισμού στην Κίνα. O κ. Qi προσκάλεσε την κα Κουντουρά σε συνάντηση στο Πεκίνο για τα θέματα της διμερούς τουριστικής συνεργασίας, στο πλαίσιο της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης ΒΙΤΕ, όπου επίσης η Ελλάδα και ο ΕΟΤ συμμετέχουν με περίπτερο. Στη συνάντηση επίσης έγινε αναφορά στην απευθείας αεροπορική σύνδεση Αθήνας- Πεκίνου από το Σεπτέμβριο του 2017 που έχει συμβάλλει στην άμεση αύξηση των τουριστικών ροών.

Η Υπουργός ήταν  κεντρική ομιλήτρια  στην εκδήλωση που πραγματοποίησε στο Ζάππειο η Επιτροπή Τουρισμού του Πεκίνου για τις  Ολυμπιακές Πόλεις που συνδέονται με τον Δρόμο του Μεταξιού.

περισσότερα