Στέλνουμε το μήνυμα «Επιστήθια Δίπλα Σας!» – Εναρκτήρια ομιλία στην ενημερωτική ημερίδα για τον Καρκίνο του Μαστού και τη πρόληψή του- με την αιγίδα της Europa Donna Hellas –

5937

Στέλνουμε το μήνυμα «Επιστήθια Δίπλα Σας!»

Aγαπητές Φίλες και Φίλοι,
Θέλω καταρχάς να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση, και τη δυνατότητα να στείλουμε μέσα από αυτήν την πολύ σημαντική ημερίδα, ένα ισχυρό μήνυμα.
Ο Καρκίνος του Μαστού μας αφορά όλους. Και είναι ευθύνη όλων μας να πιέσουμε ώστε να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των πολιτικών και των δράσεων για την υγεία, την πρόληψη και την ενημέρωση, να είναι υψηλά στην ατζέντα των κυβερνήσεων σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.
Η γυναίκα, είναι το στήριγμα της οικογένειας. Όταν νοσεί η γυναίκα, όλη η οικογένεια δοκιμάζεται.
Ο καρκίνος του μαστού είναι η πιο κοινή μορφή καρκίνου, με την υψηλότερη θνησιμότητα από οποιαδήποτε άλλη μορφή στις γυναίκες παγκοσμίως. Εάν όμως διαγνωσθεί έγκαιρα, είναι έως 100% θεραπεύσιμος.

Ως γυναίκα, ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, με την ιδιότητα της Προέδρου της Europa Donna Hellas, και ως εθελόντρια, επιθυμώ να στείλουμε όλοι μαζί ενωμένοι ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας, αλλά και εγρήγορσης, ότι η ενημέρωση, η πρόληψη και η έγκαιρη θεραπεία για τον καρκίνο του μαστού, είναι δώρο ζωής.
Μέσα από την ενημέρωση στα εθνικά κοινοβούλια, αλλά και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο Συμβούλιο της Ευρώπης, διεκδικούμε οι κυβερνήσεις όλων των χωρών να βάλουν στην κορυφή της ημερήσιας διάταξης τα θέματα που αφορούν τον καρκίνο του μαστού, και στις πολιτικές τους για την υγεία, να είναι προτεραιότητα οι ασθενείς να έχουν άμεση πρόσβαση σε όλα τα πρωτόκολλα θεραπείας.
Επιδιώκουμε την ευαισθητοποίηση των αρμοδίων φορέων, και στηρίζουμε ενεργά με δράσεις και πρωτοβουλίες τη διαρκή και ευρεία ενημέρωση της κοινωνίας γύρω από τον Καρκίνο του Μαστού και τη σπουδαιότητα της πρόληψης.

Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε στην άκρη τον φόβο. Να παροτρύνουμε τις γυναίκες στην οικογένειά μας και τον κύκλο μας, τις μητέρες και κόρες μας, τις φίλες μας, τις συνεργάτιδές μας να φροντίζουν τον εαυτό τους, να μην αμελούν την υγεία τους. Να μην παραλείπουμε τον προληπτικό έλεγχο, τις εξετάσεις, την αυτοεξέταση του μαστού.
Το οφείλουμε στις γυναίκες που δεν είναι πια μαζί μας.
Στις γυναίκες που αγωνίστηκαν για να κερδίσουν πίσω τη ζωή τους και βγήκαν νικήτριες από αυτή τη μάχη.