Ο Πρέσβης της Ν. Αφρικής συγχαίρει την Έλενα Κουντουρά για τις επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού

1445

Για τις επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού συνεχάρη την Υπουργό Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά, ο Πρέσβης της Νοτίου Αφρικής στην Αθήνα, κ. Marthinus van Schalkwyk, σε συνάντηση που είχαν στο Υπουργείο Τουρισμού.

Ο Πρέσβης ζήτησε την παροχή τεχνογνωσίας για την κατάρτιση, από πλευράς της Ν. Αφρικής, πλαισίου αντίστοιχου του ελληνικού για το θεματικό τουρισμό, που θέσπισε με νόμο το Υπουργείο Τουρισμού, και το οποίο ο πρέσβης χαρακτήρισε πρωτοποριακό σε παγκόσμιο επίπεδο.
O κ. Schalkwyk, τόνισε ότι το έργο που έχει πραγματοποιηθεί στον ελληνικό τουρισμό και οι εξαιρετικές τουριστικές επιδόσεις που επιτεύχθηκαν, συνέβαλαν, όπως ανέφερε, καθοριστικά στην πορεία της χώρας προς την ανάπτυξη.
Επιπλέον, ο κ. Schalkwyk, που αναμένεται να αναλάβει ως Πρέσβης της Ν. Αφρικής στην Αυστραλία στις αρχές Μαρτίου 2019, ευχαρίστησε την Υπουργό για τη μέχρι σήμερα συνεργασία, και της απηύθυνε εκ νέου πρόσκληση, να επισκεφθεί τη Νότιο Αφρική για τα θέματα του τουρισμού και τις προοπτικές διμερούς τουριστικής συνεργασίας.
Από την πλευρά της η κα Κουντουρά εξέφρασε τις θερμές ευχές της στον Πρέσβη για κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα. Τον ενημέρωσε για τις προτεραιότητες και τις επόμενες κινήσεις του Υπουργείου με στόχο τη συνέχιση της ανοδικής πορείας του ελληνικού τουρισμού το 2019 και τα επόμενα χρόνια, και τόνισε το αμοιβαίο ενδιαφέρον για την περαιτέρω ανάπτυξη των τουριστικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ν. Αφρικής.

Στη συνάντηση συμμετείχε, επίσης, ο αναπληρωτής επικεφαλής της Πρεσβείας της Ν. Αφρικής στην Αθήνα, κ. Ahmed Seedat.