Περιοδεία Έλενας Κουντουρά στο Κιλκίς με ενημερωτικές συναντήσεις για το έργο της στην Ευρωβουλή και τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών

41

Η Ευρωβουλευτής Έλενα Κουντουρά επισκέφθηκε την ευρύτερη περιοχή του  Κιλκίς στις 16 Μαρτίου και είχε σειρά συναντήσεων με φορείς και συλλόγους της περιοχής όπου ενημέρωσε για το έργο της στην Ευρωβουλή και συγχρόνως ενημερώθηκε για ζητήματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες στους τομείς αρμοδιότητάς της.

ΕΛΕΝΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ – ΚΙΛΚΙΣ

Η Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μαζί με τον Βουλευτή Κιλκίς, Τομεάρχη Μακεδονίας-Θράκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πέτρο Παππά  πραγματοποίησαν συναντήσεις στην πόλη του Κιλκίς, τη Γουμένισσα, το Πολύκαστρο και τη Νέα Καβάλα, μαζί με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κιλκίς και Θεσσαλονίκης.

ΕΛΕΝΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ – ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΠΠΑΣ – ΚΙΛΚΙΣ

Στο πλαίσιο της ολοήμερης περιοδείας της συναντήθηκε με τα μέλη του Δ.Σ. του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς για το έργο και τις δράσεις του παραρτήματος, και ενημέρωσε για το έργο της στα ζητήματα των γυναικών.

Επίσης επισκέφθηκε τα γραφεία του Συλλόγου Γυναικών Ευκράντη του  Δήμου Παιονίας, όπου επίσης υπήρξε εκατέρωθεν ενημέρωση.

Επισκέφθηκε το ιστορικό μεταξουργείο Χρυσαλίς στη Γουμένισσα, όπου συναντήθηκε με τον πατέρα Χριστόδουλο Παπακώστα, με τον οποίο είχε συνεργαστεί και ως Υπουργός Τουρισμού την περίοδο 2015- 2019 για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού και του Δρόμου του Μεταξιού στην Ελλάδα.

Με κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κιλκίς και του τμήματος φεμινιστικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεσσαλονίκης, η Έλενα Κουντουρά επισκέφθηκε μαζί με τον βουλευτή  Πέτρο Παππά  τη δομή φιλοξενίας προσφύγων στη Νέα Καβάλα του Κιλκίς, όπου ενημερώθηκε για τη λειτουργία της και τις ανάγκες σε προσωπικό.

Η Ευρωβουλευτής ολοκλήρωσε την περιοδεία της, με συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ του Κιλκίς. Αναφέρθηκε στο έργο της στα ζητήματα του τουρισμού και των μεταφορών, τις παρεμβάσεις της για την οδική ασφάλεια και την  ασφάλεια των ελληνικών σιδηροδρόμων,  τη δράση της στους τομείς της ενέργειας και του ψηφιακού μετασχηματισμού, καθώς και όσα πέτυχε με τη συστηματική δράση της για τη  θεσμική πρόοδο στα ζητήματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των δικαιωμάτων των γυναικών και την αντιμετώπιση της έμφυλης και της ενδοοικογενειακής βίας.