Λόγοι που η Ευρώπη σημαίνει περιβάλλον – Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

1862

Δήλωση της Ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ελενας Κουντουρά στο αφιέρωμα της LiFo για την Ευρώπη και το Περιβάλλον.

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος μας θυμίζει την επιτακτική ανάγκη για επείγουσα δράση στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης που επηρεάζει τις ζωές όλων μας και εντείνει το αίσθημα της ανασφάλειας παγκοσμίως.

Η Ευρώπη πρωταγωνιστεί στην ανάληψη δεσμεύσεων για την κλιματική ουδετερότητα. Επιβάλλεται όμως να υιοθετήσει άμεσα πιο φιλόδοξες και ολιστικές πράσινες ενεργειακές πολιτικές στη βάση αυτών των κοινών δεσμεύσεων και των πορισμάτων της επιστήμης.

Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία πρέπει να γίνει στην πράξη η κινητήρια δύναμη για να μετατραπεί η παγκόσμια περιβαλλοντική κρίση σε ευκαιρία, για να χτίσουμε πιο ανθεκτικές κοινωνίες και η μετάβαση σε μια κλιματικά ουδέτερη οικονομία να είναι πάνω απ’ όλα δίκαιη, χωρίς αποκλεισμούς, με πυρήνα τον άνθρωπο και την απόλυτη προστασία του περιβάλλοντος.

Πρέπει να γίνουμε πιο τολμηροί. Δεν μπορούμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω, όμως οφείλουμε να δώσουμε λύσεις, όραμα και προοπτική και να διασφαλίσουμε ένα καλύτερο, βιώσιμο μέλλον για τις νεότερες γενιές. Η πράσινη μετάβαση πρέπει να γίνει σήμερα υπόθεση όλων μας.

πηγή : LiFO