Ελενα Κουντουρά στο Mega: Ο Αλέξης Τσίπρας είναι στον ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, εκεί που όλοι είμαστε.

3721

Στην τηλεοπτική της συνέντευξη στο MEGA, με την Ανθή Βούλγαρη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο, η Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ελενα Κουντουρά δήλωσε :

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι στον ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, εκεί που όλοι είμαστε.
Ο κόσμος έχει μπερδευτεί. Νιώθει ότι ενώ ψήφισε 47 βουλευτές με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κάποιοι απομακρύνθηκαν αδικαιολόγητα χρησιμοποιώντας στις δημόσιες εμφανίσεις τους εκφράσεις που απαξιώνουν τους υπόλοιπους βουλευτές που έχουν μείνει και τον Αλέξη Τσίπρα.
Ξεκίνησε ένας πόλεμος με προσωπικούς και χυδαίους χαρακτηρισμούς απέναντι στον νέο πρόεδρο που έχει εκλεγεί δημοκρατικά. Λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αλλοιώθηκε. Δεν αλλάξαμε εμείς, εκείνοι άλλαξαν».

Στη συνέχεια μίλησε για το έργο της στην Ευρωβουλή στην αντιμετώπιση της έμφυλης βίας στο διαδίκτυο, ένα ιδιαίτερα επίκαιρο ζήτημα στην Ελλάδα:

«Ήμουν εισηγήτρια της πολιτικής μου ομάδας στην έκθεση-ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας στον κυβερνοχώρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Δύο πολύ σημαντικές προτάσεις μου που υιοθετήθηκαν ήταν η ποινικοποίηση της εκδικητικής πορνογραφίας, αλλά και η ποινικοποίηση των deepfakes, δηλαδή της τεχνολογίας αλλοίωσης εικόνας που χρησιμοποιείται βάζοντας το πρόσωπο ενός ατόμου σε χυδαίες φωτογραφίες και βίντεο για τη διαπόμπευση και τον εκβιασμό γυναικών κυρίως θυμάτων.
Οι προτάσεις μου για αυτές τις δύο πολύ σοβαρές μορφές βίας έχουν επίσης συμπεριληφθεί στις θέσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο πλαίσιο της Οδηγίας της Κομισιόν που διαπραγματευόμαστε, καθώς πιέζουμε για ένα ολοκληρωμένο θεσμικό πλαίσιο αντιμετώπισης της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας, με στόχο να εξαλείψουμε σημερινές στρεβλώσεις και κενά στην ευρωπαϊκή αλλά και στις εθνικές νομοθεσίες.»