Έλενα Κουντουρά: Η πολιτική μας στον τουρισμό έδειξε τον δρόμο σε όλη την Ευρώπη

3135

Συνέντευξη της Ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ελενας Κουντουρά στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα banks.com.gr στον Φιλιππο Καραμέτο.

 

Σχεδόν 2.500 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα, σε γαλλικό έδαφος, η Ελλάδα εκπροσωπείται στα πολιτικά κέντρα αποφάσεων.

Μία Εθνική Ελλάδος, όπως υπερήφανα μας είπε στην κατ’ ιδίαν συνάντησή μας η ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, κα. Έλενα Κουντουρά.

Η Ολομέλεια του Νοεμβρίου περιελάμβανε μία γεμάτη ατζέντα για τους ευρωβουλευτές. Μεταξύ ψηφοφοριών, ομιλιών, κοινοβουλευτικών δραστηριοτήτων, η ευρωβουλευτής με χαρά μας υποδέχτηκε στο γραφείο της για μία συζήτηση εφ’ όλης της ύλης, ιδιαίτερα για θέματα που (πρέπει να) μας αφορούν, αλλά και για τα πεπραγμένα το διάστημα της επιτυχημένης θητείας της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η αεικίνητη Έλενα Κουντουρά κουβαλά έναν βαρύ φάκελο αρμοδιοτήτων. Διατελεί μέλος της επιτροπής Μεταφορών & Τουρισμού (TRAN), της επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας (ITRE), της ειδικής επιτροπής για την τεχνητή νοημοσύνη στην ψηφιακή εποχή (AIDA), της επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών & Ισότητας των Φύλων (FEMM).

Παράλληλα είναι μέλος της Αντιπροσωπείας για τις σχέσεις με την κορεατική χερσόνησο (DKOR), της Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Ένωσης για τη Μεσόγειο (DMED) και της Αντιπροσωπείας για τις σχέσεις με τις χώρες του Μασρέκ (DMAS).

Ο χρόνος δεν περισσεύει. Εξάλλου είναι εξαιρετικά δραστήρια κοινοβουλευτικά. Η ίδια και οι συνεργάτες της εργάζονται σαν μια καλοκουρδισμένη μηχανή είτε από τις Βρυξέλλες ή από το Στρασβούργο ή την Αθήνα. Όπως μας είπε μόνο τον Οκτώβρη ήταν εισηγήτρια της LEFT σε 3 νομοθετικές προτάσεις (Πακέτο Οδικής Ασφάλειας, αποτελεσματική διασυνοριακής επιβολή των κανόνων οδικής κυκλοφορίας, έκπτωση από το δικαίωμα οδήγησης με ισχύ σε όλη την Ε.Ε.).

Επίσης ως εισηγήτρια της LEFT ασχολήθηκε με τα διευρωπαϊκά δίκτυα μεταφoρών ΤΕΝ-Τ, ενώ παράλληλα ως σκιώδης εισηγήτρια για τον κανονισμό υποδομών Εναλλακτικών καυσίμων AFIR διεκδίκησε και πέτυχε την ένταξη των θέσεων της επιτροπής TRAN για επαρκείς σταθμούς φόρτισης στον αστικό ιστό, εξασφάλιση υψηλής προστασίας των δικαιωμάτων των καταναλωτών, διαφάνεια στις τιμές και καταπολέμηση καταχρηστικών πρακτικών, ευκολία χρήσης των φορτιστών για όλους τους πολίτες. Ως εισηγήτρια της πολιτικής της ομάδας έφερε εις πέρας τριλόγους για την τεχνητή νοημοσύνη, την ευρωπαϊκή ψηφιακή ταυτότητα, την πράξη για τις υποδομές Gigabit -Gigabit Infrastructure ACT.

Οι εκλογές αποτελούν την ύψιστη μορφή δημοκρατίας. Η κλιματική αλλαγή είναι υπαρκτή και απειλεί. Η 25η Νοέμβρη θεσπίστηκε ως Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Κατόπιν όλων των παραπάνω οι επερχόμενες ευρωεκλογές, ο ελληνικός τουρισμός, οι εκπομπές άνθρακα από μεγάλα και βαρέα οχήματα, η βία κατά των γυναικών αποτέλεσαν τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης.

Η συνέντευξη στο https://banks.com.gr/elena-kountoura-politiki-mas-ston-tourismo-edeikse-ton-dromo-oli-tin-evropi/