Ευχαριστήρια επιστολή της Υπ. Τουρισμού Έ. Κουντουρά στo «Πρώτο Θέμα» που βάζει τέλος στις συκοφαντίες περί ανταλλαγμάτων

3671

Η επιστολή που απέστειλα προς δημοσίευση στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» και τους ευχαριστώ δημόσια, γιατί στο κυριακάτικο φύλλο τους αποτύπωσαν την πραγματικότητα και έβαλαν τέλος στις συκοφαντίες εναντίον μου περί ανταλλαγμάτων

28.1.2019

Προς κ. Μπάμπη Κούτρα  /  Διευθυντή της Εφημερίδας  «Πρώτο Θέμα»

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του Θέμου Αναστασιάδη.

Με την επιστολή μου αυτή, θέλω  να ευχαριστήσω το «Πρώτο Θέμα» για τα συνεχόμενα πολυσέλιδα αφιερώματα στο πρόσωπό μου.

Η αναδρομή στην προσωπική, την επαγγελματική και την πολιτική ζωή μου, θύμισε στο αναγνωστικό κοινό τις επιτυχίες μου ως πρωταθλήτριας Ελλάδας στο στίβο, την παγκόσμια καριέρα μου στο χώρο της βιομηχανίας της μόδας, το μεγάλο εθελοντικό έργο μου για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τον καρκίνο του μαστού, ενώ  αναφέρθηκε επιγραμματικά και στην επιτυχημένη πορεία του ελληνικού τουρισμού, από το 2015 μέχρι σήμερα, του οποίου το χαρτοφυλάκιο έχω στην ευθύνη μου.

Επειδή όμως το σημαντικό μας έργο για την επιτυχία του ελληνικού τουρισμού δεν αναδείχθηκε στο συγκεκριμένο αφιέρωμα, είμαι  στη διάθεσή σας να συνεργαστούμε, ώστε σε ένα επόμενο πολυσέλιδο αφιέρωμα, να ενημερώσουμε τον ελληνικό λαό για τη θεαματική αύξηση του τουρισμού τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Πώς η κυβέρνησή μας, οι συνεργάτες μου και εγώ διεκδικήσαμε και πετύχαμε συνεχόμενα ιστορικά ρεκόρ στις αφίξεις και στα έσοδα, ώστε να στηρίξουμε την ελληνική οικονομία, με έκρηξη τουριστικών επενδύσεων και χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν, και να συμπαρασύρει ο τουρισμός στην ανάπτυξη και όλους τους υπόλοιπους τομείς, όπως το εμπόριο, η εστίαση, οι μεταφορές, η κτηματαγορά, οι κατασκευές.

Το πιο σημαντικό όμως για μένα είναι  ότι με πρωτοβουλία σας στην κυριακάτικη έκδοση της  27ης Ιανουαρίου, κάνατε γνωστή την πραγματικότητα για την  οικονομική κατάσταση της οικογένειάς μου. Αποδομήσατε με αυτόν τον τρόπο τα ψεύδη για το πρόσωπό μου περί  υπαινισσόμενων συναλλαγών, χρηματισμού και ανταλλαγμάτων. Κλείσατε τα στόματα των πολιτικών μου αντιπάλων που με συκοφαντίες προσπάθησαν να με  τσαλακώσουν πολιτικά και να προκαλέσουν την κοινή γνώμη εναντίον μου. Και όλων εκείνων που επιχείρησαν να απαξιώσουν το γεγονός ότι πάνω από το κομματικό όφελος βάζω πάντα το εθνικό συμφέρον και ότι δεν διαπραγματεύομαι το συνταγματικό μου δικαίωμα να ψηφίζω κατά συνείδηση.

Θέλω να σας ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου, διότι ξεκαθαρίσατε ότι είμαι μία Ελληνίδα πολίτης, γυναίκα, μητέρα, εργαζόμενη, αυτοδημιούργητη, που δεν βρήκα τίποτα έτοιμο.

Όπως εκατομμύρια συμπολίτες μας, έτσι κι εγώ και η οικογένειά μου βιώσαμε την οικονομική κρίση. Και ενώ συρρικνώθηκαν τα εισοδήματά μου δραστικά, αγωνίζομαι να ανταπεξέλθω στις οικονομικές μου υποχρεώσεις  και  είμαι απόλυτα συνεπής στην αποπληρωμή του στεγαστικού μου δανείου.

Θέλω επίσης να σας ευχαριστήσω  εκ μέρους της οικογένειάς μου και των παιδιών μου,  διότι παρόλο που είναι δυσάρεστη η δημοσιοποίηση των οικονομικών μας στοιχείων, δώσατε  τέλος σε αυτές τις αθλιότητες που έχουν γραφτεί και αναπαράγονται με μόνο στόχο να ρίξουν λάσπη στον ανεμιστήρα. Σε συνδυασμό με τις απειλές και τον εκφοβισμό που δεχθήκαμε από ακραία στοιχεία, μετά τις προσωπικές επιθέσεις και τη στοχοποίησή μου από πολιτικούς μου αντιπάλους, η οικογένειά μου και τα παιδιά μου βιώνουν μία δύσκολη καθημερινότητα.

Παρακαλώ, όπως δημοσιεύσετε την ευχαριστήρια επιστολή μου στην ιστοσελίδα σας  και στην επόμενη κυριακάτικη έκδοσή σας.

Με εκτίμηση,

Έλενα Κουντουρά

Υπουργός Τουρισμού