13 Μαίου : Χρόνια Πολλά Μητέρα

13261

Μητέρα, σύζυγος, επαγγελματίας, γυναίκα. Η γιορτή της μητέρας μας δίνει για μια ακόμη φορά την ευκαιρία να αναλογιστούμε τη σπουδαία κοινωνική προσφορά της σύγχρονης Ελληνίδας. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα ρόλων που καλύπτουν όλες τις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας (ανάγκη για σωστά δομημένες οικογένειες, ανάγκη για την ύπαρξη μιας νέας γενιάς με ολοκληρωμένη προσωπικότητα, ανάγκη για αξιόλογους επιστήμονες και επαγγελματίες), οι γυναίκες σήμερα κάνουν άλματα προς τα εμπρός, θέτοντας τις καλύτερες βάσεις για πρόοδο και ευημερία, κατακτώντας δύσκολους στόχους τον έναν μετά τον άλλο, και πάνω απ’ όλα χωρίς να ξεχνούν ποτέ πως είναι και γυναίκες, μοναδικές προσωπικότητες η κάθε μία, με ξεχωριστές ανάγκες και «θέλω».

Και είχαμε πολλά να ξεπεράσουμε. Προκαταλήψεις του παρελθόντος που μας «απαγόρευαν» να αναπτύξουμε και να επιδείξουμε τις ικανότητες μας στον επαγγελματικό στίβο, λάθη προηγούμενων γενεών που κατορθώσαμε να διορθώσουμε και δεν τα αφήσαμε να μας καταδικάσουν στην αφάνεια και να μας θέσουν στο κοινωνικό περιθώριο. Επιπλέον, είχαμε να αντιπαρέλθουμε απαράδεκτα φαινόμενα, όπως αυτό της ενδοοικογενειακής βίας, στην επίλυση του οποίου αισθάνομαι περήφανη που συμμετείχα, φέρνοντας μαζί και με άλλους συναδέλφους βουλευτές προς ψήφιση το σχετικό νομοσχέδιο. Ξεπεράσαμε με επιτυχία το σκόπελο της υπερβολής και παραμείναμε πιστές στην απόλυτη προτεραιότητα μας: την οικογένεια και την ανατροφή παιδιών που στο μέλλον θα είναι συγκροτημένοι πολίτες με σκέψη, κρίση, άποψη και πάνω απ’ όλα ήθος και στόχους για προκοπή και εξέλιξη.

Αυτή είναι η μητέρα του σήμερα. Δυναμική αλλά και τρυφερή. Που μοιράζει το χρόνο της ισότιμα μεταξύ επαγγελματικής επιτυχίας και οικογενειακής ευτυχίας. Που αγωνιά για το μέλλον των παιδιών της και κάνει ό,τι είναι καλύτερο για εκείνα, εξασφαλίζοντας τους τις απαραίτητες συνθήκες για μια αξιοπρεπή ζωή. Αυτή τη μητέρα γιορτάζουμε στις 13 Μαΐου. Τη γυναίκα που δεν συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο από το ιδανικό.