Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Ελληνικού τουρισμού

5362

Το εμβληματικό έργο του Υπουργείο Τουρισμού για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό του ελληνικού τουρισμού παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο διεθνές κοινό στην κορυφαία διεθνή τουριστική έκθεση ITB Berlin σε ειδική εκδήλωση στο ελληνικό περίπτερο.

Η Υπουργός Έλενα Κουντουρά κατά την παρουσίαση σημείωσε ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η ενίσχυση της καινοτομίας του ελληνικού τουρισμού αποτελούν στρατηγικές προτεραιότητες για τα επόμενα χρόνια.
Και τόνισε ότι «μόνο μέσα από την εφαρμογή της καινοτομίας και την προώθηση των νέων τεχνολογιών μπορούμε να εξασφαλίσουμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης για τον ελληνικό τουρισμό τα επόμενα χρόνια με βιώσιμο και υπεύθυνο τρόπο, που αποτελεί τον πυρήνα της στρατηγικής μας».

Ο σύμβουλος της Υπουργού για θέματα τεχνολογίας, κ. Πάνος Οπλοποιός παρουσίασε τις υλοποιούμενες δράσεις σε συντονισμό με τα συναρμόδια Υπουργεία υποστήριξης της start-up επιχειρηματικότητας στον τουρισμό, προκειμένου να δημιουργηθούν νέα έσοδα και θέσεις εργασίας, αλλά και των υφιστάμενων μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων για την ψηφιακή τους μετεξέλιξη, ώστε να γίνουν πιο εξωστρεφείς και ανταγωνιστικές.

Και πιο αναλυτικά περιλαμβάνει:

-Το ριζικό ψηφιακό μετασχηματισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ προς πολίτες, επιχειρήσεις και επισκέπτες.
-Την ψηφιακή αναβάθμιση, για πρώτη φορά, της τουριστικής εκπαίδευσης.
-Την χρήση σύγχρονων εργαλείων τελευταίας τεχνολογίας για τη συγκέντρωση και επεξεργασία ποσοτικών και ποιοτικών δεδομένων για τον τουρισμό.
-Τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου ψηφιακού οικοσυστήματος προβολής και προώθησης του ελληνικού τουρισμού με επίκεντρο τη νέα πολύγλωσση και διαδραστική ηλεκτρονική πύλη Visit Greece.

Στην εκδήλωση χαιρέτησε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδας (ΣΕΚΕΕ) κ. Παντελής Αγγελίδης, ο οποίος ευχαρίστησε την Υπουργό για τη συνεργασία μέσω του ΕΟΤ και την ευκαιρία που έδωσε σε καινοτόμες επιχειρήσεις και startups που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού και των ταξιδίων, να συμμετέχουν ως συνεκθέτες για πρώτη φορά στην σημαντικότερη έκθεση τουρισμού παγκοσμίως, την ITB Berlin.