Τηλεοπτική συνέντευξη Έλενας Κουντουρά στο Attica TV

2978

Σε τηλεοπτική συνέντευξή της στο Attica TV, στην εκπομπή «Χωρίς Μακιγιάζ» με την Βουλα Κεχαγιά και τον Γιώργο Χουδαλάκη, η Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία  Έλενα Κουντουρά, σχολίασε τις πολιτικές εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, την ανακοίνωση για τον τρόπο  διενέργειας των Ευρωεκλογών του 2024 και το έργο της στη θητεία της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αναφέροντας τις σημαντικές επιτυχίες για ζητήματα κρίσιμα για τους Έλληνες πολίτες που χειρίστηκε ως συντονίστρια της πολιτικής της ομάδας στην Επιτροπή TRAN, και στις Επιτροπές FEMM και ΙTRE.

Συγκεκριμένα τα 4 προηγούμενα χρόνια στους τομείς αρμοδιότητάς της χειρίστηκε ζητήματα που αφορούν :

– Την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με ενδυνάμωση των γυναικών και για ένα συνολικό θεσμικό πλαίσιο αντιμετώπισης της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας με επίκεντρο όχι μόνο τις γυναίκες αλλά και τα παιδιά.
– Τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, ένα ζωτικό ζήτημα για την Ελλάδα, όπου θρηνούμε θύματα, κυρίως νέα παιδιά στην άσφαλτο.
– Τον στόχο να αποκτήσουν οι απομακρυσμένες περιοχές και τα νησιά μας επαρκή συνδεσιμότητα, υποδομές, οικονομικά προσιτές πράσινες μεταφορές, και καλύτερη πρόσβαση στο διαδίκτυο τα επόμενα χρόνια.
– Τη στήριξη στις μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις, που γονάτισαν από τις αλλεπάλληλες κρίσεις, και άρση του αποκλεισμού που ακόμη σήμερα υφίστανται στην πρόσβασή τους σε χρηματοδότηση και τραπεζικό δανεισμό
– Την πρώτη ευρωπαϊκή στρατηγική για το βιώσιμο τουρισμό, που στηρίχθηκε και στις προτάσεις μου, με κορμό την πολύ πετυχημένη εθνική τουριστική πολιτική που εφαρμόσαμε το 2015-2019 στην Ελλάδα. Προτεραιότητα είναι πλέον οι επενδύσεις σε καίριες υποδομές για βιώσιμους και ανθεκτικούς προορισμούς και για ουσιαστικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες.

Για την αποχώρηση των 11 βουλευτών από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στα βασικά σημεία της συνέντευξης,  τόνισε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης και οι βουλευτές κάνουν σημαντικό έργο που δεν προβάλλεται αρκετά από τα media.
Το ζήτημα της διάσπασης τελείωσε.
Εστιάζουμε ως αξιωματική αντιπολίτευση στο έργο μας με θέσεις και προτάσεις για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών στην Ελλάδα και στην Ευρωβουλή υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα της πατρίδας μας και πιέζουμε για άμεσες λύσεις σε κοινωνικές ανάγκες και ζητήματα που απασχολούν τους συμπολίτες μας.»