Συναντήσεις Κουντουρά με ηγέτες του παγκόσμιου τουρισμού στο πλαίσιο της Συνόδου του WTTC

7839

Επαφές και συναντήσεις με παράγοντες του τουρισμού διεθνώς είχε η Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Έλενα Κουντουρά, στο πλαίσιο της Συνόδου Global Summit 2022 του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδίων και Τουρισμού WTTC, στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.

Ελενα Κουντουρά – Στις εργασίες της Συνόδου Global Summit 2022 του WTTC

Η Ευρωβουλευτής και συντονίστρια της πολιτικής της ομάδας στην Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου TRAN συζήτησε με τον Υπουργό Τουρισμού της Σαουδικής Αραβίας, Πρίγκηπα Αχμέντ αλ Χατίμπ και την υφυπουργό, Πριγκίπισσα Χαϊφά Αλ Σαούντ  για τις παγκόσμιες δράσεις και σχέδια στο βιώσιμο τουρισμό και την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Έλενα Κουντουρά, Πρίγκηπας Αχμέντ αλ Χατίμπ- υπουργός Τουρισμού της Σαουδικής Αραβίας, Νικολίνα Ανγκέλκοβα – πρ. υπουργός Τουρισμού της Βουλγαρίας
Πρέσβειρα Ντο Γιουνγκ-Σιμ, Πριγκίπισσα Χαϊφά Αλ Σαούντ- Υφυπουργός Τουρισμού Σαουδικής Αραβίας, Έλενα Κουντουρά

Με την Γκλόρια Γκεβάρα, πρώην πρόεδρο και CEO του WTTC και ειδική σύμβουλο του Υπουργείου Τουρισμού της Σαουδικής Αραβίας, συζήτησαν για τις τελευταίες εξελίξεις στην ανάκαμψη των ταξιδίων διεθνώς  και ενημερώθηκε για τις  πρωτοβουλίες του Παγκόσμιου Κέντρου Βιώσιμου Τουρισμού  STGC, που λειτουργεί με έδρα το Ριάντ.

Έλενα Κουντουρά, Γκλόρια Γκεβάρα- Σύμβουλος Υπουργείου Τουρισμού Σαουδικής Αραβίας, Λάουρα Τσιντσιλά- πρώην Πρόεδρος της Κόστα Ρίκα, Πρέσβειρα Ντο Γιουνγκ-Σιμ

Επίσης συναντήθηκε με τον πρώην Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-Μουν και την πρέσβειρα του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδίων και Τουρισμού WTTC, εκπρόσωπο του Παγκόσμιου Κέντρου Βιώσιμου Τουρισμού STGC, Πρέσβειρα Ντο Γιουνγκ-Σιμ.

Μπαν Κι-Μουν – πρώην ΓΓ του ΟΗΕ, Έλενα Κουντουρά
Φελίπε Καλδερόν – πρώην πρόεδρος του Μεξικού, Έλενα Κουντουρά

Στο πλαίσιο των επαφών στο Ριάντ, η Έλενα Κουντουρά συναντήθηκε ακόμη με τον πρώην πρόεδρο του Μεξικού, Φελίπε Καλδερόν και την πρώην πρόεδρο της Κόστα Ρίκα, Λάουρα Τσιντσιλά. Για τις εξελίξεις στον ευρωπαϊκό τουρισμό,  συζήτησε μεταξύ άλλων με την πρώην υπουργό Τουρισμού της Βουλγαρίας Νικολίνα Ανγκέλκοβα, με την οποία στη θητεία της ως Υπουργός Τουρισμού της Ελλάδος είχε προωθήσει ζητήματα διμερούς τουριστικής συνεργασίας.

Ελενα Κουντουρά, πρώην υπουρός Τουρισμού της Βουλγαρίας Nikolina Angelkova
Με τον ΓΓ του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών Zurab Pololikashvili και τον Ευρωβουλευτή, Jose Ramon Bauza Diaz
Ελενα Κουντουρά, υφυπουργός Τουρισμού της Κύπρου, Σάββας Περδίος