Προσωπικές Παρεμβάσεις

8197

Η κυρία Κουντουρά με προσωπικές παρεμβάσεις της

α) μετά από εισήγηση της στον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης βοήθησε καλλιτέχνες και μουσικούς σε περιόδους όταν εκείνοι είναι άνεργοι, να τους παρέχεται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Εκδόθηκε υπουργική απόφαση που από το 2005 επιτρέπει σε άπορους καλλιτέχνες και μουσικούς, που σαν ελεύθεροι επαγγελματίες δεν είχαν την δυνατότητα να πάρουν κάρτες ανεργία του ΟΑΕΔ – απαραίτητη προϋπόθεση για την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, να έχουν κάλυψη όπως και επιδόματα μέσω της Πρόνοιας.

β) προς την Υπουργό Εθνικής Παιδείας, έγινε δεκτή η εισήγηση της για επανένταξη του κλάδου Βοηθών Νοσηλευτών στα Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας, εξασφαλίζοντας έτσι την διασφάλιση της ποιότητας του επαγγελματικού αυτού κλάδου.

γ)  απέτρεψε την ανέγερση Super Market σε οικόπεδο χαρακτηρισμένο από τον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων (ΟΣΚ) για σχολικό κτήριο. Σήμερα λοιπόν είναι θέμα χρόνου η ανέγερση του 67ου λυκείου.

δ) σε συναρμόδιους υπουργούς και τον Δήμο της Αθήνας, πραγματοποιήθηκε πλήρη αναστήλωση και ανακαίνιση του νεοκλασικού κτηρίου της οδού Αδριανού, του 1ου Πειραματικού Σχολείου στην Πλάκα, που είχε υποστεί μεγάλες καταστροφές από σεισμούς