20ο Invest in Greece Forum: Πρόσκληση για επενδύσεις στον τουρισμό

4099

Πρόσκληση στο διεθνές κοινό να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που παρουσιάζει σήμερα η Ελλάδα για επενδύσεις στον τουρισμό, απηύθυνε η Υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά, από το βήμα του 20ου Ιnvest in Greece Forum του Capital Link.

Η Υπουργός ήταν – για τρίτη συνεχή χρονιά – ομιλήτρια στο συνέδριο του Capital Link στη Νέα Υόρκη, προσκεκλημένη των διοργανωτών, Νίκου και Όλγας Μπορνόζη.

Στη φετινή 20η διοργάνωση του καταξιωμένου φόρουμ, συμμετείχαν κυβερνητικοί Αμερικανοί και Έλληνες αξιωματούχοι, όπως επίσης και εκπρόσωποι επενδυτικών και τραπεζικών ομίλων καθώς και της επιχειρηματικής κοινότητας των ΗΠΑ και της Ευρώπης.

Στην κεντρική της ομιλία στην ειδική ενότητα του συνεδρίου για τον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας, η κα Κουντουρά παρουσίασε τις υψηλές τουριστικές επιδόσεις της Ελλάδας την τελευταία τετραετία, σε υλοποίηση της εθνικής στρατηγικής για την τουριστική ανάπτυξη. Αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης και του Υπουργείου Τουρισμού που δημιούργησαν ένα πιο ελκυστικό πλαίσιο για την προσέλκυση νέων επενδυτικών σχεδίων, και παρουσίασε τις νέες αναπτυξιακές ευκαιρίες που καθιστούν σήμερα την Ελλάδα κορυφαία επιλογή στη διεθνή αγορά για νέα επενδυτικά ανοίγματα.

Στην ίδια ενότητα, τοποθετήθηκε και ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γιώργο Τζιάλλας, ο οποίος ανέπτυξε τα ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας για νέες τουριστικές επενδύσεις.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, η κα Κουντουρά πραγματοποίησε επαφές και συναντήσεις με εκπροσώπους επιχειρηματικών και επενδυτικών ομίλων. Στις συναντήσεις συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γ. Τζιάλλας, η αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΟΤ κα Αγγελική Χονδροματίδου, και η Προϊσταμένη του Γραφείου ΕΟΤ Εξωτερικού Αμερικής και Καναδά, κα Γκρέτα Καματερού.

Η Υπουργός συμμετείχε, επίσης, στην εκδήλωση για τη λήξη των εργασιών του 20ου συνεδρίου, με τιμώμενο πρόσωπο τον Ευάγγελο Μυτιληναίο και κεντρικό ομιλητή τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιο για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, κ. Matthew Palmer.