Ελενα Κουντουρά στο ΣΚΑΙ: o ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεν μετατοπίστηκε, δεν άλλαξε. Εκείνοι που αποχώρησαν, άλλαξαν.

2780

Στην τηλεοπτική της συνέντευξη στο ΣΚΑΙ και στην εκπομπή Δεκατιανοί η ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ελενα Κουντουρά τόνισε :

«Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ δεν μετατοπίστηκε, δεν άλλαξε. Εκείνοι που αποχώρησαν, άλλαξαν. Και ήταν μια μεθοδευμένη κίνηση να φύγουν, εκ του αποτελέσματος. Μια ειλημμένη απόφαση, χωρίς πολιτική διαφωνία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει πρόγραμμα και θέσεις, που υπηρετεί ο Πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης. Εδώ στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ο Αλέξης Τσίπρας, οι βουλευτές, που κάνουν εξαιρετικό αντιπολιτευτικό έργο, και ιστορικά στελέχη. Αυτή είναι η απάντηση σε όσους απαξιώνουν τους πρώην συναδέλφους τους.
Το κεφάλαιο των αποχωρήσεων έκλεισε. Δεν έχει ουσία πλέον να μιλάμε για αυτό. Εμείς, στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δουλεύουμε στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, για το συμφέρον της πατρίδας μας, με προτάσεις και λύσεις για τις οποίες πιέζουμε, στην ακρίβεια, την υγεία, την παιδεία, τα φορολογικά, τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όλα τα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία.»

Στην ιδια εκπομπή ανέφερε το εργο της ως εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην έκθεση-ψήφισμα για τον αντίκτυπο της ενδοσυντροφικής βίας και των δικαιωμάτων επιμέλειας στις γυναίκες και τα παιδιά, και για τον αγώνα που δίνει στην ΕΕ για να κατακτηθεί η ισότητα:

«Η έκθεσή μου ήταν καταλύτης για την οδηγία που έφερε η Κομισιόν και τώρα διαπραγματευόμαστε.Μεγάλη νίκη μας ήταν η κύρωση από την ΕΕ της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολη, το πρώτο διεθνώς δεσμευτικό νομικό κείμενο για την τιμωρία των δραστών, την προστασία των θυμάτων, την αντιμετώπιση και πρόληψη της έμφυλης βίας.»