Ελενα Κουντουρά: «Με μία Ευρώπη, πιο δίκαιη και αλληλέγγυα για πραγματική πρόοδο και ευημερία»

1422

Η Ημέρα της Ευρώπης συμβολίζει την ενότητα και την ειρήνη, με το διαχρονικό μήνυμα ότι όταν ενώνουμε δυνάμεις  και πορευόμαστε με κοινές αξίες, μπορούμε να πετύχουμε σημαντικά οφέλη.

Όμως η φετινή Ημέρα που γιορτάζεται σε κάθε γωνιά της Ευρώπης με συμβολικές δράσεις και εκδηλώσεις,  έχει ξεχωριστή σημασία.

Έχουμε μπει στην τελική ευθεία για τις Ευρωεκλογές στις 9 Ιουνίου, οπότε  οι Ευρωπαίοι πολίτες θα καθορίσουν με την ψήφο τους το μέλλον τους.

Καλούμε όλους τους Έλληνες πολίτες να συμμετέχουν ενεργά σε αυτή την κορυφαία γιορτή για τη Δημοκρατία στην Ευρώπη, γιατί 8 στις 10 ευρωπαϊκές αποφάσεις και νομοθετήματα που ψηφίζονται στην Ευρώπη, εφαρμόζονται στην ελληνική νομοθεσία και τις εθνικές πολιτικές, και επηρεάζουν άμεσα τη ζωή μας.

Η ανάγκη όμως  για  περισσότερη δημοκρατία, περισσότερη συνεργασία και ειρήνη βρίσκει σήμερα την Ευρώπη στη σκιά των συνεχιζόμενων πολέμων στη γειτονιά μας, στην Ουκρανία και στη Γάζα. Καμία χώρα και καμία οικονομία δεν μένει ανεπηρέαστη.  Αντιθέτως, η ανασφάλεια και η ανησυχία εντείνεται. Επιβάλλεται χωρίς άλλη καθυστέρηση μία ευρωπαϊκή παρέμβαση για την αντιμετώπιση αυτής της ανθρωπιστικής κρίσης. Η  Ευρωπαϊκή Ένωση, με βάση τις θεμελιώδες αρχές και αξίες στις οποίες οικοδομήθηκε, οφείλει  να αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και να παρέμβει αποφασιστικά  για την  ειρήνη, τη σταθερότητα και την ασφάλεια.

Είναι κορυφαία προτεραιότητα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να εξαλείψουμε τις οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες που διαρκώς εντείνονται και να  προστατεύσουμε  τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το μήνυμα πρέπει να φτάσει παντού, ότι μόνο με μία Ευρώπη, πιο  δίκαιη και  αλληλέγγυα, που θα έχει στον  πυρήνα της τον άνθρωπο, τις ανθρωποκεντρικές πολιτικές και  μία ισχυρή κοινωνική ατζέντα τα επόμενα χρόνια, θα καταφέρουμε να πετύχουμε την  πραγματική πρόοδο και ευημερία που όλοι ισότιμα αξίζουμε.

ΠΗΓΗ: https://www.patrisnews.com/dim-tsiodras-elena-koyntoyra-kai-mariniki-theodoroy-gia-ti-simerini-imera-tis-eyropis/