Διήμερη επίσκεψη Κουντουρά στη Ζάκυνθο για την παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «Δικαιοσύνη Παντού»

11992

Η Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Έλενα Κουντουρά πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στην Ζάκυνθο και συμμετείχε στις ανοικτές πολιτικές εκδηλώσεις και δράσεις  ενημέρωσης  της τοπικής κοινωνίας για το πρόγραμμα που ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα εφαρμόσει ως κυβέρνηση.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ζακύνθου στις 3 Δεκεμβρίου, η Έλενα Κουντουρά και η Μάγκυ Δούση, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ανέλυσαν τις έξι εθνικές προτεραιότητες για «Δικαιοσύνη Παντού» που παρουσίασε ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ 2022  τον περασμένο Σεπτέμβριο. Επίσης συμμετείχαν ο Αντώνης Κασσιμάτης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Τάσος Πολιτίδης, Οργανωτικός Υπεύθυνος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τα Ιόνια Νησιά, και η Κική Καρυδάκη, συντονίστρια της Νομαρχιακής Επιτροπής Ζακύνθου.

Η Έλενα Κουντουρά στηλίτευσε την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης  που οδηγεί σε φτωχοποίηση και απόγνωση την ελληνική κοινωνία. Τόνισε ότι η χώρα χρειάζεται άμεσα πολιτική αλλαγή, με την επιστροφή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο τιμόνι της χώρας,  για να  αποκατασταθούν οι αδικίες και οι διευρυνόμενες ανισότητες, να καταργηθούν νόμοι που οδηγούν μεταξύ άλλων  σε διάλυση την δημόσια υγεία, τη δημόσια παιδεία και την εργασία, και να εφαρμοστούν μεταρρυθμίσεις  με επίκεντρο τον άνθρωπο και τη δικαιοσύνη, προς όφελος των πολιτών και της καθημερινότητάς τους.

Ανέπτυξε διεξοδικά τις έξι εθνικές προτεραιότητες  στη βάση του πλήρως τεκμηριωμένου και κοστολογημένου προγράμματος προτάσεων  του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για δίκαιο κράτος, δίκαιη κοινωνία και δίκαιη οικονομία, με βασικούς πυλώνες  την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, την ενίσχυση του εισοδήματος, τη στήριξη του κοινωνικού κράτους, την παραγωγική ανασυγκρότηση, το ισχυρό δημοκρατικό κράτος και την απάντηση στη δημογραφική πρόκληση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

Στην παρέμβασή της η Έλενα Κουντουρά  αναφέρθηκε ακόμη στον τουρισμό,  και στην ανάγκη να εξασφαλιστεί η ανάκαμψη και η   βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, μέσα και από την  επαρκή στήριξη του κλάδου, ιδιαίτερα των μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων, των επαγγελματιών και των εργαζομένων, που την τελευταία τριετία έχουν δεχθεί αλλεπάλληλα ισχυρά πλήγματα από τις πολλαπλές κρίσεις, και είχαν ελλιπή κρατική υποστήριξη.

Η  Ευρωβουλευτής συμμετείχε επίσης στη  σύσκεψη που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ζακύνθου στις 4 Δεκεμβρίου  με τους τοπικούς φορείς, όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου, του Τεχνικού Επιμελητηρίου, της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ζακύνθου, των ξενοδόχων, των Ενώσεων των αστυνομικών και  των πυροσβεστών, των Συλλόγων των αρχιτεκτόνων, των διπλωματούχων μηχανικών και των λογιστών, του περιβαλλοντικού Συλλόγου «Καθαρά Νερά», του Σωματείου ΑμΕΑ, του Κέντρου Πρόληψης «Στοργή» καθώς και από την τοπική αυτοδιοίκηση. Συζητήθηκαν διεξοδικά τα επείγοντα προβλήματα  που αντιμετωπίζει η τοπική κοινωνία, οι πολίτες και οι επαγγελματικές ομάδες,  σε όλα τα πεδία που δραστηριοποιούνται, και καταγράφηκαν τα κρίσιμα αιτήματά τους που απαιτούν άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις.

Επίσης, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επισκέφθηκε  με την Έλενα Κουντουρά και την Μάγκυ Δούση την αγορά της Ζακύνθου το Σάββατο, πραγματοποιώντας δράσεις ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας.