δ.τ. 19/11/2013

630

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΠΑΛ, ΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ, ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ, ΤΩΡΑ ΑΠΟΛΥΟΥΝ ΦΤΩΧΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΚΑΙ Η ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΣΙΝΤΛΕΡ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΟΥΝ, Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ

«Το Υπουργείο Οικονομικών θέτει σε «διαθεσιμότητα», δηλαδή απολύει, 500 καθαρίστριες με σύμβαση αορίστου χρόνου, με την πρόφαση ότι τάχα εξοικονομεί πόρους, την ίδια ώρα που αναθέτει την καθαριότητα σε ιδιωτικές εταιρείες οι οποίες κοστίζουν το ίδιο ή και περισσότερο. Μιλάμε για φτωχές γυναίκες με άνεργους συζύγους, άνεργα παιδιά, κάποιες από αυτές χήρες ή πολύτεκνες, που μένουν στο δρόμο.
Η κυβέρνηση προχωράει αδίστακτα στην εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων προς την Τρόϊκα για μαζικές απολύσεις υπαλλήλων παρ’ όλο που έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ και του Π.Δ. 164/2004. Ξεκίνησαν με τους καθηγητές των ΕΠΑΛ, τους σχολικούς φύλακες, τους δημοτικούς αστυνομικούς, προχωρούν στις καθαρίστριες και η «λίστα του Σίντλερ» δεν έχει τέλος.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε απέναντι στις απολύσεις και στην εν ψυχρώ εκτέλεση δεκάδων χιλιάδων υπαλλήλων αθροιστικά, μαζί με τις οικογένειες και τα σπίτια τους που θα πεινάσουν. Η ελληνική Κοινωνία δεν αντέχει άλλους ανέργους.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροδ.τ. 16/11/2013
Επόμενο άρθροδ.τ. 18/11/2013